آیا شما اهل چای خوری هستید و اگر چنین است، معمولاً از چه نوع چای خوری استفاده می کنید؟ آیا یک چای خوری شیشه ای زیبا و شفاف را ترجیح می دهید یا یک چای قابلمه فلزی کاربردی و قابل تمیز کردن آسان؟
گزینه های زیادی برای خرید وجود دارد که از مواد مختلف ساخته شده اند. من شخصاً قوری های چای ساخته شده از شیشه، سرامیک یا فلز را دیده ام.
برای برخی، قوری چینی طلایی چای صرفاً وسیله ای برای رسیدن به هدف است، در حالی که برای برخی دیگر، انتخاب آن ها در قوری چای بخشی حیاتی از آیین نوشیدن چای است.
وقتی بزرگ شدم، به من گفتند که مواد قابلمه چای می تواند طعم چای دم شده را تغییر دهد و من آن را به عنوان یک واقعیت پذیرفتم. با این حال، این مشاهدات اغلب حکایتی هستند.
وقتی ادبیات علمی را بررسی کردم، فقط توانستم چند مطالعه (که می توانم به آنها دسترسی داشته باشم) در مورد اینکه چگونه قوری چای می تواند بر چای دم شده در آن تأثیر بگذارد، بیابم.
گلدان های سفالی اغلب مواد مورد نظر برای قوری های چای در فرهنگ چای چینی هستند، این قوریهای سفالی معمولاً طعم دمنوشهای قبلی را جذب میکنند و آنها را در دمنوشهای بعدی آزاد میکنند.
از طریق میکروسکوپ الکترونی روبشی، می دانیم که این قوری های سفالی دارای سطوح متخلخل هستند. 20 درصد حجم خاک رس زیشا با حفره های 0.01-0.02 میلی متری پر شده است.
مطالعه دیگری توسط Chung et al. دریافتند که قابلمه های چای سفالی که به خوبی استفاده شده اند با یک لایه روغنی، متشکل از اسیدهای چرب و هیدروکربن خطی پوشیده شده اند.
فراوان ترین آنها اسید پالمیتیک و اسید استئاریک بودند که تصور می شود از غشای سلولی بافت های برگ چای منشاء می گیرند. اگرچه می دانیم که این چربی ها اغلب طعم مومی می دهند، اما بدون تجزیه و تحلیل حسی، مشخص نیست