کلم بروکلی تازه یا مارچوبه از زمان روم باستان شناخته شده است. بروکلی نام خود را از براکیوم، دست گرفته است. فواید و مضرات برای بدن بروکلی، فواید و مضرات برای بدن دارد. کلم بروکلی ریشه در ایتالیا دارد.
در قرون 5-6 قبل از میلاد از طریق هیبریداسیون از سایر محصولات کلم به دست آمد. برای قرن ها این نوع کلم در خارج از ایتالیا شناخته شده نبود. کلم بروکلی فقط در قرن شانزدهم به لطف کاترین دی مدیچی به فرانسه و حتی بعداً در قرن هجدهم به انگلستان آورده شد.
در اینجا به آن مارچوبه ایتالیایی می گفتند. کلم بروکلی تنها در آغاز قرن بیستم به لطف مهاجران ایتالیایی وارد ایالات متحده شد. بروکلی یک سبزی مغذی است. از خواص مفید کلم بروکلی می توان به اثر مثبت بر هضم، سیستم قلبی عروقی، سیستم ایمنی و همچنین اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی اشاره کرد.
علاوه بر این، کلم بروکلی سدیم و کالری کمی دارد و اصلاً چربی ندارد. ویکتوریا جارزابکوفسکی، متخصص تغذیه در موسسه تناسب اندام تگزاس در دانشگاه تگزاس در آستین می گوید: بروکلی حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، ویتامین C، پتاسیم، ویتامین B6 و ویتامین A است.
بروکلی منبع غنی از رنگدانه های گیاهی و آنتی اکسیدان ها است. رنگدانه های گیاهی موادی هستند که به گیاهان رنگ، عطر و طعم می دهند. به گفته موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، رنگدانه های گیاهی دارای خواص مفید متعددی هستند.
رنگدانه های موجود در کلم بروکلی شامل گلوکوبراسیسین، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها است. آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن رادیکال های آزاد که می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند، کمک می کنند.
رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که در نتیجه متابولیسم ایجاد می شوند. به گفته موسسه ملی سرطان، این ترکیبات خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. دکتر می گوید: بروکلی منبع لوتئین است.
یک آنتی اکسیدان است و همچنین سولفورافان، یک آنتی اکسیدان قوی است. بروکلی همچنین حاوی مواد مغذی اضافی از جمله منیزیم، فسفر و مقادیر کمی روی و آهن است. برای افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2، عصاره کلم بروکلی دقیقا همان چیزی است که پزشک دستور داده است.