برای دستیابی به این هدف، جستجوی سیستماتیک در چندین پایگاه داده بر اساس موضوع شرح داده شده انجام شد که در مجموع حدود 5000 سند منتشر شده است. بیشتر انتشارات مربوط به مقالات پژوهشی و فصلهای کتاب به ترتیب 3/56 درصد و 6/15 درصد بوده و پس از آن مرورها (5/12 درصد) قرار دارند.
از میان آنها، منابع کتابشناختی با توجه به تطابق آنها با موضوعات مطرح شده انتخاب شد. اطلاعات گسترده گردآوری شده بیشتر در بخش های مختلف ارائه شده در این بررسی طبقه بندی شد.
پس از تجزیه و تحلیل حجم قابل توجهی از داده های موجود در این زمینه، می توان گفت که EVOO یک موضوع فعلی است. اگرچه قرن ها شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است، اما هنوز تحت مطالعه است، به این معنی که EVOO دارای خواص بالقوه و/یا کاربردهایی است که هنوز کشف نشده اند.
روغن زیتون صنعتی روغنهایی هستند که از میوه درخت زیتون (Olea europaea L.) صرفاً بهوسیله ابزارهای فیزیکی یا مکانیکی دیگر تحت شرایط، بهویژه شرایط حرارتی، بهدست میآیند که منجر به تغییر در روغن نمیشود و تحت هیچ گونه تصفیهای قرار نگرفته است.
غیر از شستشو، تخلیه، سانتریفیوژ و فیلتراسیون. استفاده از تکنیک های فیزیکی گفته شده امکان حفظ بسیاری از ترکیبات را فراهم می کند که EVOO را در بین روغن های گیاهی منحصر به فرد می کند.
منحصر به فرد بودن آن به دلیل فراوانی اسیدهای چرب، PUFA و MUFA است، اما همچنین وجود بسیاری از مولکولهای فعال زیستی مانند فنلهای آبدوست، فیتواسترولها، توکوفرولها و کاروتنها که چندین ویژگی عملکردی و همچنین مدت زمان نگهداری طولانی را به دلیل پایداری اکسیداتیو بالا ارائه میدهند.
روغنهای گیاهی دیگر مانند روغن پالم سرشار از چربیهای اشباع هستند که در طی فرآیند پخت و پز یا سرخ کردن نسبت به روغنهای غیراشباع پایدارتر هستند و از تجزیه به ترکیبات سمی جلوگیری میکنند، اما مانند روغن غیراشباع خواص مفیدی برای سلامت انسان ندارند.
. از سوی دیگر، روغن آفتابگردان سرشار از چربیهای غیراشباع است، بهویژه در اسیدهای لینولئیک و اولئیک که خواص سالم آن را افزایش میدهند، اما پایداری حرارتی آن را کاهش میدهند.
EVOO دارای تعادل PUFA:MUFA خوبی است که به آن خواص پایداری در برابر تخریب حرارتی اکسیداتیو می دهد، به ویژه در رابطه با تشکیل آلدئیدهای فرار، بنابراین EVOO روغن مناسب و قابل توصیه برای استفاده در سرخ کردن مواد غذایی است.
این رابطه بین PUFA و MUFA و محتوای کم چربیهای اشباع شده همچنین باعث میشود EVOO یکی از سالمترین روغنهای گیاهی خام مصرف شود زیرا به کاهش سطح کلسترول LDL در بدن انسان کمک میکند.